За запитвания:
+359 8768 08768

Alcantara®

С гордост вече над 10 години сме официални дистрибутори и представители на фирма Alcantara S.p.A. - Италия. От там всъщност идва и името на неповторимата тапицерия.

Макар да присъства в автомобилния жаргон от десетилетия, терминът "алкантара" има доста неясно съдържание за повечето неспециалисти. Мнозина смятат тази тъкан за елитен вариант на естествените кожи, други я бъркат с велура.
През 1972 г. японците сключват споразумение с италианското химическо предприятие ENI за производство и дистрибуция на новата тъкан. За целта е създаден джойнт-венчърът Alcantara SpA, който и до днес държи правата върху едноименния материал.

Алкантарата се произвежда чрез сложна последователност от процеси. Основата на материала се преде от свръхтънки двукомпонентни влакна с поетичното име "остров в морето" (island in the sea). Тя се подлага на дълга поредица от химически и текстилни производствени процеси - перфориране, полиране, импрегниране, екстракция, окончателна обработка, боядисване и т.н.

Крайният продукт има изключително широко приложение. Използва се за тапициране на мебели, дрехи, бижутерия, шлемове и, разбира се, за автомобилни и яхтени интериори. Състои се от 68% полиестер и 32% полиуретан, което го прави изцяло композитен. Съставът от материали придава на алкантарата повишена износоустойчивост и издръжливост на зацапване.

На вид и допир японско-италианската тъкан напомня силно на велур, заради което често я определят неправилно като "кожа". В автомобилната проимишленост обикновено се прилага за тапициране на интериора на скъпи модели.

Alcantara Multilayer / Shape

Интериорна алкантара

Интериорната алкантара има няколко колекции. Ние предлагаме най-новият модел с наименованието Multilayer, който се характеризира със средно дебела подплата (гръб). За разлика от Multilayer може да се предложи и вариант с по-дебела подплата и по-ниска разтегливост, наречен Shape.

Виж тук

Тапицерия Alcantara® Interior
Тапицерия Alcantara®   Какво всъщност представлява материала Алкантара? Макар да присъства в ...
290,00 лв.

Alcantara Cover / Pannel

Автомобилна алкантара

Автомобилната алкантара също има няколко колекции. Те се различават по разтегливостта и дебелината. За волани, колонки, табла, кори на врати и сенници се използва модела Pannel, който е доста тънък и се разтяга добре. За седалки и облегалки се използва по-дебелият вариант с името Cover. Ние предлагаме и от двата модела.

Виж тук

Автомобилна тапицерия Alcantara® Automotive
Тапицерия Alcantara®   ВАЖНО: Тапицерията Alcantara® се продава само по поръчка със срок за ...
290,00 лв.
Сравнение на продукти