За запитвания:
+359 8768 08768

Смоли

Съществуват много различни смоли, използвани за различни цели в индустрията - за заливане на подови настилки, за лепене на продукти, за ламиниране на композитни материали, за декоративни отливки и много други.

Нашата гама от смоли съдържа богат избор от полиестерни смоли, епоксидни смоли и полиуретанови смоли.

Видове смоли

Тук сме сортирали различните видове смоли според тяхното приложение за ваше улеснение при избора си.

Полиестерни смоли

Полиестерните смоли обичайно са ускорени, тоест е необходимо единствено да се добави втвърдител. Всички полиестерни продукти се смесват с втвърдител, наречен MEKP (Methyl Ethyl Ketone Peroxide). Стандартно се добавят между 1% и 3% към количеството смола (лятото 1%, зимата 3%), като по този начин може да увеличавате и намалявате отвореното време за работа.

Както полиестерните смоли, така и полиестерният гелкоут се смесват с MEKP втвърдител, той е универсален за двата продукта.

Полиестерните смоли са основно предназначени за ламиниране на фибростъкло. При работа с карбонови платове, кевлар и други тъкани с по-високи якостни параметри се препоръчва използването на епоксидна смола.

полиестерни смоли за ламинация на композитни материали

полиестерни смоли за изработка на матрици

полиестерни смоли за отливки

пигменти за полиестерни смоли и гелкоут

Епоксидни смоли

Епоксидните смоли са с по-високи якостни характеристики и се използват основно за ламиниране на карбонови тъкани, арамид(кевлар), фибростъкло и други. Предпочитани са поради своята прозрачност и твърдост. Обичайно всяка епоксидна смола си има собствен втвърдител, който варира между 25% и 50% съотношение на смесване. Всеки вид втвърдител е с фиксирано отворено време, като някои смоли е необходимо да бъдат загряти с температура между 50 и 80 градуса за да се повишат тяхните физични параметри и температуроустойчивост. Епоксидни смоли също могат да бъдат за отливане на плотове от дърво, като при тях втвърдителя е бавен (2 до 3 дни), като така се гарантира бавното повишение на температурата и се предотвратява напукване на изделието.

Според своята гъстота смолите могат да бъдат и за инфузия (вливане), тъй като са по-рядки и вливането става по-плавно и омокря композитните материали по-добре. Има и високотемпературни смоли, които се изполват в изделия, където се развива по-висока температура.

епоксидни смоли за ламинация на композитни материали

епоксидни смоли за отливки

Пълен списък с всички видове смоли

Нашето портфолио от смоли се разширява постоянно, като предстоят да бъдат включени полиуретанови смоли, винил-естерни смоли и много други видове.

Пълен списък с всички видове смоли и пигменти

Mасло за дърво OSMO - безцветен сатен
SALE
- 10%
Епоксидна смола LS400™ 40 мин.
SALEПрепоръчан
- 10%
от 26,10 лв.29,00 лв.
Бърза епоксидна смола LS280™ 15 мин.
НОВSALE
- 10%
от 35,10 лв.39,00 лв.
Бейскоут - черен
87,00 лв.
Епоксидна смола SIKA™ CR82
от 65,00 лв.
Сравнение на продукти